.

.

.

.

.

.


Hyvä, jonka annat, palaa aina luoksesi.

CV


Nimi: Laura Tolkkinen
Syntymävuosi ja -paikka: 1991 Oulu
Ihmistyyppi: tolkun ihminen

Koulutus:

 • Ylioppilas, Taivalkosken lukio, 2010
 • Yhteiskuntatieteiden maisteri, Tampereen yliopisto, 2016
 • Järjestöjohtamisen erikoisammattitutkinto, Rastor-Instituutti Oy, 2018

Työura:

  • Sosiaaliturvapäällikkö, Näkövammaisten liitto ry, 2018 -
  • Sivutoiminen yrittäjä, Tolkkinen Consulting Tmi, 2018 -
  • Johtaja vammaisten asumispalveluissa 2015-2018 (Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö s.r., Invalidiliiton Asumispalvelut Oy, Perhon kunta)
  • Sosiaali- ja terveysalan sijaisuudet (lastensuojelu, kotihoito, työhönvalmennus) 2008-2014

Luottamustehtäviä vuosina 2015-2020:

  • As Oy Espoon Bassenkylän Studio, Aspa Säätiö s.r., Suomen UN Women ry, Olarin Kamarikuoro ry, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, Suomen Keskustanaiset ry.

Muutin Espooseen töiden perässä. Olen viihtynyt kumpuilevassa ja kodikkaassa Kauklahdessa. Vanhempani ja kaksi veljeäni asuvat eri puolella Suomea. Asun yksin. Vietän paljon aikaa Helsingissä asuvan poikaystäväni ja muiden ystävieni kanssa.

Minua kiinnostaa, mitä meille kuuluu. Olen huomannut, että kiinnostuneisuus lähentää toisiin, auttaa ymmärtämään erilaisuutta ja innostaa ympärillä olevia. Nautin keskusteluista. Seuraan tiiviisti Suomen ja maailman asioita. Lempiaiheitani ovat ihmiset ja ilmiöt, tiede ja vaikuttaminen. Vapaa-ajalla harrastan sählyä, HIIT:iä ja musiikkia.

Tärkein arvo elämässäni on rauha. Rauha, josta puhun, on ymmärrystä, kunnioitusta ja vuoropuhelua. Rauha on myös pyrkimystä vakauteen ja harmoniaan. Empatia on vahvin rauhan tae. Sovinto on ainoa keino palata rauhaan, kun se on järkkynyt.

Minulle tärkeää on asennoitua elämään kokonaisuutena. Oma elämä valintoineen on tärkeä ymmärtää osana suurempaa kokonaisuutta. Meitä on monta. Tehtävämme on huolehtia, että meillä jokaisella on ruokaa ja suojaa, yhteenkuuluvuuden, turvallisuuden ja arvostuksen tunnetta ja mahdollisuutta toteuttaa itseään.

Toimintani perustuu rohkeuteen. Lähden ensimmäistä kertaa ehdolle vaaleissa. Todellinen rohkeus on haavoittuvuutta sekä voimaa elää arvojensa mukaisesti. Rohkeutta on puolustaa ja uudistaa asioita, tehdä valintoja, epäonnistua ja onnistua, rakastaa ja luopua. Minulle tärkeintä on rohkeus elää nyt ja tässä.