Kirje espoolaisille äänestäjilleni

01.10.2020

Hyvä espoolainen!


Kirjoitan juuri sinulle. Luet tätä siellä jossakin. Kotona, liikenteessä, ystävillä, kahvilassa, koulussa, salilla. Lähellä tai kaukana. Yksin tai seurassa. Väsyneenä tai virkeänä. Ole sellaisena kuin tulet.

Vaalikampanjassani kirjeet ovat viestejä. En tule tavoittamaan kirjeillä kaikkia ja kaikkea. Ei ole tarkoituskaan. Kerron tärkeimmät asiat. Kerron ajatuksistani myös somessa ja kaduilla. Koetan pitää tekstit hengittävinä.

Tämä on ensimmäinen kirjeeni. Vastaan äänestäjien tavallisimpiin kysymyksiin.

Miksi olen lähtenyt ehdokkaaksi?

Haluan, että kaupunki on ehjä. Ei ristiriitojen tai turvattomuuden repimä. Espoossa tarvitsemme kaupungille lämpimämmän ilmeen. Eniten huolenpitoa tarvitsevat ne, jotka eivät itse pysty pitämään itsestään huolta. Haluan kuunnella kaupunkilaisten hiljaisia signaaleja.

Toivon, että ihmiset jaksaisivat puhua asioistaan päättäjille. Jaksan kuunnella.

Voit tulla osalliseksi Espoon asioista heti ja vaikuttaa niihin kanssani saman tien. Se on helppoa. Vastaa kirjeisiini täällä, kerro ajatuksiasi. Tavoitat minut myös somessa.

Miksi Keskusta?

Kokonaisuus ratkaisee. Keskusta on kaikki mukaan ottava ja yhteistä menestystä tavoitteleva parvi. Yhteisten asioiden hoitamisessa arvostan ryhmiä, jotka edustavat kirjavaa poikkileikkausta erilaisista ihmisistä, elämäntilanteista ja elämäntavoista. 

Vieroksun poliittista historiattomuutta ja pinnallisuutta. Yhteisten asioiden hoito ei ole viihdettä.

Mitä Espoossa pitää muuttaa?

Espoossa on 290 000 asukasta. Jokaisella on iloja ja huolia. Haluaisin kuulla kaikkia, mutta se ei ole realistista. Siksi olen nostanut vaalikampanjan pääteemoiksi kaupunkilaisten ideoiden viemisen käytäntöön, vammaisten yksilölliset palvelut sekä yksinasujien asiat. Puhun välillisesti turvallisuudesta, rahasta ja yksinäisyydestä. Ajatuksiani julkaisen kirjoittamalla kirjeitä espoolaisille.

Mitä aion tehdä, jos tulen valituksi?

1. Aion kirjoittaa sinulle, mitä olemme kaupunginvaltuustossa millonkin tekemässä.

2. Aion kysyä sinulta, mitä mieltä olet päätettävistä asioista.

3. Kerron sinulle, mitkä asiat eivät etene.

4. Kerron, miksi jotkut asiat eivät etene.

5. Kerron sinulle, mitä haluaisin itse muuttaa.

6. Elän oman elämänfilosofiani mukaisesti päivä kerrallaan.

Kiitos kun olet jaksanut lukea tänne asti.

Parvekkeen ovi on raollaan. Elämän äänet kantautuvat kadulta keittiööni. Ruska on kauneimmillaan. Tiedätkö tämän Lin Jutangin runon?

Kirjoita, kun ehdit!

Halauksin,

Laura